عملیات هات تپ خطوط لوله معمولا با سایز انشعاب کمتر از قطر لوله اصلی انجام می شود.
در بخش پیشین به انشعابگیری گرم هم سایز با سایز لوله اصلی اشاره شد. در این بخش به انشعابهایی پرداخته خواهد شد که قطری کمتر از قطر لوله دارند. با توجه به قدرت مانور بالای این نوع از انشعابگیری، تمامی مراحل انجام عملیات هاتتپ در این فرایند آسانتر از مورد پیشین است. در درجه اول ساخت اسپلیتتی با توجه به قدرت مانور نسبیای که روی پد وجود دارد، بدون شک سریعتر و راحتتر انجام خو.اهد شد. گرچه ممکن است فشار و دمای بالای خط و سایر موارد، حساسیت فرایند ساخت اسپلیتتی را بیشتر کنند اما بطور کلی، ساخت اسپلیتتی با انشعابهای کوچکتر، همواره بر میزان حساسیتها در طراحی و ساخت میکاهد. چهبسا برای ساخت اسپلیتتی با قطر همسایز با لوله اصلی، نیاز به صفحات تقویت کننده اسپلیتتی باشد، اما برای انشعابهای با قطر کوچکتر از قطر همان لوله اصلی با تمام شرایط پیشین، نیازی به این تقویتکنندهها نباشد.
مهمتر از آن، تسهیل انجام عملیات هاتتپ برای انشعابهای کوچک است. هر چه سایز انشعاب نسبت به لوله اصلی کمتر باشد، اولاً پیشروی کاتر با فشار کمتری انجام خواهد شد، و ثانیاً اختیار عمل مجری عملیات هاتتپ در تعیین میزان پیشروی کاتر بیشتر خواهد شد. در انشعاب گرم هم سایز، اندکی اهمال در محسابه دقیق میزان پیشروی، کل فرایند را با چالش مواجه خواهد کرد. چهبسا اندک پیشروی زیاده از حد باعث آسیب رساندن به جداره روبرویی لوله شود و چه بسا پیشروی کمتر از میزان لازم باعث ناقص ماندن فرایند برش شود. بنابراین دامنه تلورانس پرسنل انجام دهندهی عملیات هاتتپ بسیار محدود است.
اما در انشعابهای کوچکتر ما با دامنهی وسیعتری مواجهیم و مجری عملیاتانشعاب گرم پس از بریدن کامل لوله هم اختیار عمل زیادی برای اتمام پیشروی و حصول اطمینان قطعی از برش کامل لوله را دارد. چرا که فاصلهی کاتر از جدارهی پایینی لوله اصلی، حتی پس از بریده شدن کامل کوپن همچنان زیاد است و این، قدرت مانور مجری عملیات هاتتپ را افزایش میدهد.
به طور کلی انشعابهای کم سایز از سهولت بیشتری برخوردار بوده و بلحاظ تجربی نیز، با توجه به ایمنی روانی پرسنل، معمولا با سرعت بیشتری به اتمام میرسند.