اخبار

عراقچی: مصوبه کنگره با برجام در تناقض است

سید عباس عراقچی رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام با اشاره به قانون محدودیت روادید ورود به آمریکا، برای مسافران به ایران گفت: این قانون قطعا مراودات اقتصادی، گردشگری و علمی فرهنگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موضع ایران، این است که این قانون با برجام تناقض دارد.

سید عباس عراقچی در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به تقلای صهیونیست‌ها در قبال سنگ اندازی در اجرای برجام گفت: ما در دو ماه گذشته شاهد سیاست ها و اقدامات زیادی از سوی گروه های مختلف لابی و از جمله صهیونیست ها بوده ایم تا از اجرای برجام جلوگیری و در قبال آن  مانع تراشی کنند.

وی گفت: طی چند روز گذشته تماس های گسترده ای را با طرف هلی اروپایی انجام داده ایم و دکتر طریف نیز تلاش گسترده ای را انجام داده و فشار زیادی به طرف مقابل وارد شده است.

عراقچی گفت: این قانون اگر اجرایی شود تقاضای خود را به کمیسیون مشترک خواهیم کرد برای نقض برجام در این قانون. البته وزیر خارجه امریکا به دکتر ظریف نامه ارسال و اعلام کرده که این قانون به نحوی اجرا خواهد شد که مانع همکاری های اقتصادی و اجرای برجام نشود.

اوباما می تواند اجرای قانون محدودیت روادید را متوقف کند


معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه و رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام گفت: در نامه وزیر خارجه آمریکا به وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به ابزارهای متعددی از جمله توقف این قانون اشاره شده است زیرا رئیس جمهور آمریکا می تواند اجرای این قانون را متوقف کند.

عراقچی تصریح کرد:کشورهای اروپایی معتقد هستند که این قانون ناقض حقوق اتباع اروپایی است.

وی افزود: مقالات زیادی در این زمینه نیز نوشته شد و 28 سفیر اروپایی بعلاوه سفیر اتحادیه اروپا با نوشتن نامه ای در واشنگتن به این قانون اعتراض کردند.

به گفته عراقچی، پس از امضا قانون محدودیت روادید ورود به امریکا، برای مسافران به ایران، کمپین های مختلفی توسط ایرانیان در شکل های مختلف شکل گرفت و از طرف کشورهای اروپایی و گروه 1+5  فشار وارد شد و ما دلایل سیاسی و فنی و حقوقی خود را ارائه کردیم تا اینکه نتیجه این اقدامات، نامه آقای کری به اقای ظریف بود.

تهیه راهنمای رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار گرفت


معاون وزیر امور خارجه و رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام گفت:تمهیدات و ترتیبات مختلفی در مورد تبادل سوخت اندیشیده شده و قرارداد محکمی در مورد فروش اورانیوم غنی شده و خرید کیک زرد با روسیه انجام گرفته است.

عراقچی تصریح کرد: در حال تهیه راه نمای رفع تحریم ها هستیم که برجام را واضح توضیح داده و طبق برجام، اروپایی ها و آمریکایی ها موظف هستند در تهیه این راه نما با ایران مشورت کنند؛ این راه نما در سایت اتحادیه اروپا هم قرار می گیرد.

رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام گفت: کمیته نظارت بر اجرای برجام به طور کامل، دقیق و ریز بر مراحل اجرایی شدن برجام نظارت دارند.

عراقچی افزود:‌ اعضای این کمیته مسائل را رصد و در جلسات مورد  بحث و بررسی قرار می دهند و با اشراف کامل در حال پیگیری مسائل هستند.

وی تصریح کرد:‌ این کمیته هر گاه لازم بداند تصمیم مقتضی مبنی بر ادامه یا توقف کار اتخاذ خواهد کرد.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر قانون جدید اعمال محدودیت روادید برای شهروندان سفر کننده به کشورمان اجرا شود چه اقدامی در دستور کار دارید گفت : بر اساس برجام هرگاه ایران احساس کند که برجام از جانب طرف مقابل نقض شده است می تواند به کمیسیون مشترک مراجعه کند و در آن کمیسیون مسیری وجود دارد که باید طی شود.

عراقچی افزود: اگر کمیسیون مشترک بتواند مشکل را رفع کند که کرده است وگرنه اجلاس وزرای خارجه 1+5 برگزار می شود و روال مشخصی در برجام پیش بینی شده است اما اگر در پایان این روند ، جمهوری اسلامی ایران قانع نشود که نقض برجام اتفاق نیفتاده و طرف مقابل حاضر نشود که این نقض را رفع کند آنگاه کشورمان می تواند تصمیمش را برای توقف عمل به تعهداتش در برجام بگیرد.

معاون وزیر امور خارجه اضافه کرد: بر این اساس ، روندی را طی و در این روند سعی می کنیم مشکل را رفع کنیم اما اگر در نهایت رفع نشود این خود جمهوری اسلامی ایران است که درباره ادامه  دادن یا ندادن مسیر تصمیم می گیرد.

نامه جان کری تضمینی محکم است؛ کار به کمیسیون مشترک برجام نمی رسد

رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام نامه وزیر خارجه آمریکا به آقای ظریف را تضمینی محکم دانست و گفت: جان کری تعهد کرده است که اگرچه اجرای قانون محدودیت روادید کشورش را متوقف کند، موظف است که به تعهدش در این نامه عمل کند.

عراقچی در پاسخ به این پرسش که نزدیکترین اقدامی که درباره نقض حقوق ما در قانون جدید امریکا در دستور کار قرار می دهیم چیست؟ افزود: اکنون که آقای کری ضمانت لازم را داده است بنابراین کار به کمیسیون مشترک نمی رسد.

وی گفت: ما در روزهای گذشته گفته بودیم که اگر این قانون به سرانجام برسد و اقدامی برای اصلاح آن نشود درخواست برگزاری کمیسیون مشترک برجام خواهیم کرد که دیگر با این نامه کار به آنجا نمی کشد زیرا تعهدات وزیر خارجه امریکا روشن است که اجازه نخواهد داد تبعات قانون جدید گریبانگیر برجام نشود.

معاون وزیرخارجه افزود: این از نظر ما کاملاً کفایت می کند و تضمینی محکم است که وجود دارد.

عراقچی تأکید کرد: اگر برجام اجرایی شود و دولت آمریکا این تعهد آقای کری را عملی نکند طبعاً تعهداتش و برجام را نقض کرده است و ما آن مسیر را طی خواهیم کرد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره موضع کشورهای اروپایی در باره قانون جدید آمریکایی ها گفت: با اروپایی ها در تماس نزدیک بودیم دیدگاه آنها این است این قانون ناقض حقوق اتباع اروپایی است.

رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام افزود: مقالات بسیاری در این زمینه نوشته شده است و 28 سفیر اروپایی به اضافه سفیر اتحادیه اروپا در واشنگتن نامه ای نوشتند و رسماً اعتراض کردند و گفتند این قانون جدید خلاف است.

عراقچی اضافه کرد: اروپایی ها فشار زیادی آوردند و در مواردی حتی تهدید به مقابله به مثل در مواجهه با امریکا کردند.

وی گفت: کمپین های مختلفی نیز از جانب ایرانیان در کشورهای مختلف ایجاد شد و مجموعه این فشارها به اضافه فشارهای سنگینی که ما از نظر سیاسی بر اروپایی ها به ویژه 1+5 و به خود امریکا وارد و دلایل سیاسی، حقوقی و فنی خود را ارائه کردیم منجر به نامه جان کری شد.

اگر مطلب مفید بود به اشتراک بگذارید:

نمایش 4158 دفعه
آخرین ویرایش در دوشنبه 30 آذر 1394

درباره شرکت پیشگام صنعت

هات تپ خطوط لوله و مخازن از فرایندهای پیچیده و دارای متغیرهای تعیین‌کننده بسیار می باشد. نفس این عملیات با توجه به پیچیدگی هایش دشواری های خاص خود را داراست و از این رو ترجیح بر آن است که متغیرهای خارجی دخیل در تسهیل فرایند هات تپ تا جای ممکن کاهش پیدا کنند و مجری هات تپ تمرکز خود را بر خود عملیات متوجه کند.
به طور کلی دو دسته متغیر در پیشبرد فرایند هات تپ موجودند که بی‌توجهی به هیچ کدام از آن‌ها توجیه پذیر نیست؛ دسته اول متغیرهایی هستند که ذاتی عملیات هات تپ بوده و در هر عملیات تکرار می‌شوند؛ مثل فرایند آماده‌سازی تجهیزات، ساخت اتصالاتی نظیر اسپلیت تی، تجهیز دستگاه هات تپ، تست فشار، تست نشتی و از این قبیل. این دسته متغیرها در تمامی عملیات های انشعاب گرم هات تپ تکرار می شوند و از این حیث جزو بندهای عام و کلی در عملیات انشعاب گرم تلقی می شوند. در تمامی عملیات های هات تپ ما در درجه اول شرایط محیطی انجام کار را آماده کرده و سپس تجهیزات و ابزار آلات مورد نیاز برای کار را تدارک می بینیم. در درجه بعد فرایند ساخت اتصال هات تپ اعم از اسپلیت تی یا سدل نیپل شروع می شود و پس از نصب و تست روی لوله نصب می شود. سایر مراحل شامل نصب ولو و انجام عملیات هات تپ نیز بخشی از فرایند می باشند که چنان که اشاره شد جنبه عام و کلی داشته و در تمامی عملیات های انشعاب گرم تکرار می شوند. مجریان هات تپ معمولاً دستور کار مشخص و روتینی برای انجام این سلسله مراتب از انجام کار دارند.
اما از سوی دیگر با طیف دومی از متغیرها مواجهیم که بسته به نوع عملیات متغیرند. برای مثال محل انجام عملیات هات تپ، ارتفاع یا عمق کار، شرایط محیطی کار، زاویه هات تپ و... . در مورد دسته اول متغیرها رعایت الزامات و استانداردها ضروری است اما در خصوص دسته دوم متغیرها مجری هات تپ و کارفرما باید بکوشند در تعامل با یکدیگر تا جای ممکن از مزاحمت‌ها و تداخل‌های آن‌ها حین کار بکاهند تا پیشبرد پروژه هات تپ با کمترین حاشیه و بیشترین تمرکز و توجه همراه باشد. این دسته متغیرها دارای شرایط منحصر به فرد خود بوده و نمی توان به صورت کلی فرمولی مشخص برای شان ارائه داد، بلکه باید راهکارها و پاسخ های احتمالی به اقتضائات خاص فنی عملیات، به صورت مهندسی شده و ابداعی ارائه شوند. معمولاً روال کار بر این است که مجری عملیات هات تپ اطلاعات را تمام و کمال از کارفرما دریافت کرده و با اتخاذ تدابیر برای مشخصه های ویژه عملیات طرح اجرایی کار را تدوین کرده و به حضور مهندسین و بازرسان کارفرما اعلام می کند تا ایشان نیز نسبت به امکان یا عدم امکان طرح نظر خود را اعلام دارند. در صورت تأیید ایشان کار به انجام می رسد و در صورت عدم تأیید و یا ارائه پیشنهاد اصلاحی، مسئله از طریق کارگروه های فنی و مهندسی و تبادل نظر تا رسیدن به راه حل نهایی ادامه می یابد.
زاویه انجام عملیات هات تپ از جمله متغیرهای خارجی محسوب می‌شود که در صورت امکان قابلیت تغییر موقعیت و زاویه آن وجود دارد. البته چنان‌که اشاره شد این امر در صورتی مقدور است که کارفرما توان استفاده از انشعاب گرفته شده جدید جایگزین درخواست خود را داشته باشد. معمولاً انجام عملیات هات تپ در زاویه 0 درجه و به صورت افقی بهترین و کم حاشیه ترین عملیات هات تپ بر حسب متغیرهای خارجی محسوب می شود، و پس از آن هات تپ عمود در زاویه 90 درجه از بالا دارای مزیت است. اما در صورتی که هات تپ در زوایای مختلف نظیر 30، 45، 60 و مواردی از این نظیر را داشته باشد متغیرهای جدید مثل کنترل دستگاه هات تپ حین انجام عملیات و نیز پیش بینی های ویژه در خصوص محل تردد اپراتورهای عملیات هات تپ نیز بر کار افزوده می‌شوند. در این شرایط و به منظور تسهیل فرایند و کاهش متغیرها، تغییر زاویه عملیات هات تپ به ایشان توصیه می شود اما در صورتی که اقتضای کار و ماهیت انجام عملیات هات تپ به گونه ای است که انجام عملیات به صورت زاویه دار ضروری می‌نماید بدون شک نظر کارفرما بر تسهیل فرایند هات تپ ارجحیت دارد.