اخبار

زنگنه: ایران بدون ارزان فروشی نفت سهم خود را از بازار پس گرفت

به گزارش وزارت نفت، بیژن زنگنه در حاشیه نشست اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین، این مطلب را به پایگاه خبری «پلاتس» انگلیس گفت.
نوع نفت خام ایران شباهت زیادی با نفت عراق و عربستان دارد و رقابتی شدید میان این کشورها برای افزایش سهم خود از بازار نفت برقرار است.
با توجه به مخالفت زنگنه با تعیین سقف تولید برای اوپک بدون سهمیه بندی تولید، پیشنهاد عربستان برای تعیین سقف در این نشست اوپک نیز به تصویب نرسید.
وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران به ظرفیت کنونی تولید نفت ایران به میزان سه میلیون و ٨٢٠ هزار بشکه در روز اشاره و پیش بینی کرد تا پایان امسال تولید این کشور به چهار میلیون بشکه در روز می رسد و ایران پنج تا ٦ درصد ظرفیت مازاد تولید خواهد داشت.
به گفته زنگنه، بازارهای اصلی نفت ایران را هند، چین، کره جنوبی، اروپا و ترکیه تشکیل می دهند اما ایران باید به بازارهای اروپا و آفریقا نیز توجه بیشتری داشته باشد.
این مساله شامل برنامه ساخت پالایشگاه در دیگر کشورها نیز می شود، به گونه ای که یک میلیون و ٣٠٠ هزار تا یک میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه در روز برای خوراک این پالایشگاه صادر شود. با این همه، زنگنه اعلام کرد مهمترین چالش این گام، تامین سرمایه است.
زنگنه گفت: ما این پیشنهادها را دریافت کرده ایم اما شرکت ملی نفت ایران برای این اقدام پول کافی ندارد، بنابراین پیشنهاد کردیم صندوق توسعه ملی این سرمایه گذاری را انجام دهد، چه به طور مستقیم و چه در قالب وام به بخش غیردولتی یا خرید سهام پالایشگاه های مناطق منتخب؛ به این شرط که آنها همه خوراک خود یا بخش عمده آن را از ایران تامین کنند.
وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران همچنین خواهان بازگشت نظام سهمیه بندی جداگانه در اوپک است که در سال ٢٠١١ میلادی کنار گذاشته شد و جای خود را به سقف تولید کلی این سازمان داد. سقف تولید نیز در ماه دسامبر سال ٢٠١٥ (آذر 1394) میلادی کنار گذاشته شد.
وی گفت: من با سقف تولید مخالف نیستم اما سقف تولید بدون تعیین سهمیه تولید هر کشور، چه سودی دارد؟ هنگامی که ما سقف تولید ٣٠ میلیون بشکه در روز را تعیین می کنیم و یک کشور بیشتر تولید می کند، باید راهی باشد که از آن بازخواست شود؛ باید بتوانید کشورها را کنترل و نظارت کنید و از آنها بپرسید چرا بیش از اندازه تولید کرده اند و همه باید به این موارد پایبند باشند.
به گفته وی، حذف نظام سهمیه بندی بزرگ ترین اشتباه تاریخی اوپک بود و اجماع اعضای این سازمان برای بازگشت نظام سهمیه بندی، فقط به زمان نیاز دارد.
زنگنه افزود: این مساله اجتناب ناپذیر است اما نمی دانم چه زمانی محقق می شود.
زنگنه همچنین اعلام کرد تلاش ها برای توافق میان تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک برای محدود کردن عرضه در نشست ماه آوریل دوحه قطر برای ایران منطقی نبود.
وی گفت: اگر دیگران می خواستند، می توانستند تولید نفت خود را محدود کنند یا واکنش دیگری در برابر بازار نشان دهند؛ ما نیز حمایت خود را از آن اعلام کرده بودیم و اکنون نیز از چنین اقدام هایی حمایت می کنیم اما اعلام کردیم هدف اصلی ایران که دیگران نیز با آن موافقند، این است که سهم تاریخی خود را از بازار نفت پس بگیرد.
ایران اعلام کرد نتیجه نشست هفته گذشته اوپک، بهترین دستاورد ممکن بود. این سازمان در نشست پنجشنبه (سیزدهم خردادماه) سیاست نفتی خود را تغییر نداد و در نشست وزارتی خود، سقف تولیدی تعیین نکرد.
وزیر نفت تاکید کرد نتیجه نشست اوپک بویژه برای ایران مطلوب بود و گفت: به نظر من همه پذیرفتند نمی توانند دیگران را به تغییر دیدگاه وادار کنند؛ آنها این واقعیت بازار و بازگشت ایران به بازار را پذیرفتند.
به گفته زنگنه، اعضای اوپک باید درباره سطح تولید خود محتاط تر باشند تا بازار را دچار نوسان نکنند.
وی افزود: گمان می کنم همه کشورهای عضو اوپک، واقع بین تر خواهند بود؛ تثبیت وضع کنونی، برای همه تولیدکنندگان مهم است.
وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران همچنین اعلام کرد سرمایه گذاری در این کشور برای شرکت های بزرگ بین المللی مانند توتال، انی و لوک اویل بسیار سودآور خواهد بود و گفت: هزینه تولید نفت در منطقه ما بسیار پایین است و در ایران، هزینه تولید حداکثر به ١٠ دلار در هر بشکه می رسد
به گفته وی، برنامه سرمایه گذاری ایران در سال های آینده به ٧٠ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد و مدل تازه قراردادهای نفتی ایران نیز بخشی از آن خواهد بود.
ایران قصد دارد در نخستین مناقصه های خود در قالب مدل نوین قراردادهای نفتی، کمتر از ٢٠ پروژه را ارایه کند و این مدل را تا پایان ماه ژوئن (تیرماه) آماده می کند تا به برگزاری مناقصه ها شتاب بخشد.
زنگنه گفت: در آغاز ما میدان های مورد مناقصه را اعلام می کنیم و از شرکت ها می خواهیم تمایل خود را برای همکاری در آن میدان ها اعلام کنند؛ ما شرکت ها را بر اساس توانایی های فناوری و مالی ارزیابی می کنیم و سپس اسناد مناقصه را در اختیار آنها می گذاریم.
به گزارش ایرنا، تا پیش از این میزان صادرات نفت ایران به یک میلیون بشکه در روز محدود شده بود اما پس از رفع تحریم ها میزان صادرات افزایش یافت؛ به گونه ای که میزان صادرات در اردیبهشت ماه به دو میلیون و 10 هزار بشکه در روز افزایش یافت که نزدیک 600 هزار بشکه از آن به اروپا صادر شد.

اگر مطلب مفید بود به اشتراک بگذارید:

نمایش 3790 دفعه
آخرین ویرایش در سه شنبه 18 خرداد 1395

درباره شرکت پیشگام صنعت

هات تپ خطوط لوله و مخازن از فرایندهای پیچیده و دارای متغیرهای تعیین‌کننده بسیار می باشد. نفس این عملیات با توجه به پیچیدگی هایش دشواری های خاص خود را داراست و از این رو ترجیح بر آن است که متغیرهای خارجی دخیل در تسهیل فرایند هات تپ تا جای ممکن کاهش پیدا کنند و مجری هات تپ تمرکز خود را بر خود عملیات متوجه کند.
به طور کلی دو دسته متغیر در پیشبرد فرایند هات تپ موجودند که بی‌توجهی به هیچ کدام از آن‌ها توجیه پذیر نیست؛ دسته اول متغیرهایی هستند که ذاتی عملیات هات تپ بوده و در هر عملیات تکرار می‌شوند؛ مثل فرایند آماده‌سازی تجهیزات، ساخت اتصالاتی نظیر اسپلیت تی، تجهیز دستگاه هات تپ، تست فشار، تست نشتی و از این قبیل. این دسته متغیرها در تمامی عملیات های انشعاب گرم هات تپ تکرار می شوند و از این حیث جزو بندهای عام و کلی در عملیات انشعاب گرم تلقی می شوند. در تمامی عملیات های هات تپ ما در درجه اول شرایط محیطی انجام کار را آماده کرده و سپس تجهیزات و ابزار آلات مورد نیاز برای کار را تدارک می بینیم. در درجه بعد فرایند ساخت اتصال هات تپ اعم از اسپلیت تی یا سدل نیپل شروع می شود و پس از نصب و تست روی لوله نصب می شود. سایر مراحل شامل نصب ولو و انجام عملیات هات تپ نیز بخشی از فرایند می باشند که چنان که اشاره شد جنبه عام و کلی داشته و در تمامی عملیات های انشعاب گرم تکرار می شوند. مجریان هات تپ معمولاً دستور کار مشخص و روتینی برای انجام این سلسله مراتب از انجام کار دارند.
اما از سوی دیگر با طیف دومی از متغیرها مواجهیم که بسته به نوع عملیات متغیرند. برای مثال محل انجام عملیات هات تپ، ارتفاع یا عمق کار، شرایط محیطی کار، زاویه هات تپ و... . در مورد دسته اول متغیرها رعایت الزامات و استانداردها ضروری است اما در خصوص دسته دوم متغیرها مجری هات تپ و کارفرما باید بکوشند در تعامل با یکدیگر تا جای ممکن از مزاحمت‌ها و تداخل‌های آن‌ها حین کار بکاهند تا پیشبرد پروژه هات تپ با کمترین حاشیه و بیشترین تمرکز و توجه همراه باشد. این دسته متغیرها دارای شرایط منحصر به فرد خود بوده و نمی توان به صورت کلی فرمولی مشخص برای شان ارائه داد، بلکه باید راهکارها و پاسخ های احتمالی به اقتضائات خاص فنی عملیات، به صورت مهندسی شده و ابداعی ارائه شوند. معمولاً روال کار بر این است که مجری عملیات هات تپ اطلاعات را تمام و کمال از کارفرما دریافت کرده و با اتخاذ تدابیر برای مشخصه های ویژه عملیات طرح اجرایی کار را تدوین کرده و به حضور مهندسین و بازرسان کارفرما اعلام می کند تا ایشان نیز نسبت به امکان یا عدم امکان طرح نظر خود را اعلام دارند. در صورت تأیید ایشان کار به انجام می رسد و در صورت عدم تأیید و یا ارائه پیشنهاد اصلاحی، مسئله از طریق کارگروه های فنی و مهندسی و تبادل نظر تا رسیدن به راه حل نهایی ادامه می یابد.
زاویه انجام عملیات هات تپ از جمله متغیرهای خارجی محسوب می‌شود که در صورت امکان قابلیت تغییر موقعیت و زاویه آن وجود دارد. البته چنان‌که اشاره شد این امر در صورتی مقدور است که کارفرما توان استفاده از انشعاب گرفته شده جدید جایگزین درخواست خود را داشته باشد. معمولاً انجام عملیات هات تپ در زاویه 0 درجه و به صورت افقی بهترین و کم حاشیه ترین عملیات هات تپ بر حسب متغیرهای خارجی محسوب می شود، و پس از آن هات تپ عمود در زاویه 90 درجه از بالا دارای مزیت است. اما در صورتی که هات تپ در زوایای مختلف نظیر 30، 45، 60 و مواردی از این نظیر را داشته باشد متغیرهای جدید مثل کنترل دستگاه هات تپ حین انجام عملیات و نیز پیش بینی های ویژه در خصوص محل تردد اپراتورهای عملیات هات تپ نیز بر کار افزوده می‌شوند. در این شرایط و به منظور تسهیل فرایند و کاهش متغیرها، تغییر زاویه عملیات هات تپ به ایشان توصیه می شود اما در صورتی که اقتضای کار و ماهیت انجام عملیات هات تپ به گونه ای است که انجام عملیات به صورت زاویه دار ضروری می‌نماید بدون شک نظر کارفرما بر تسهیل فرایند هات تپ ارجحیت دارد.